- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Lätt och gott på somrarna, passar fint till grillat om man inte gillar potatissallad och sånt. Gott med kalamataoliver i salladen men det funkar i princip med vilka oliver som helst.
Instruktioner
- Skölj av salladen, skär i bitar och torka i en salladsslunga eller med hushållspapper.
Skölj gurkan och skär i antingen "halvmånar" eller "trekanter".
Skölj körsbärstomaterna och dela på mitten.
Skala rödlöken och skär i ringar.
Skär fetaosten i bitar eller smula sönder till lagom bitar med fingrarna.
Låt oliverna rinna av och blanda sedan allt detta i en salladsskål.
Häll över pepparn och oreganon och ringla sedan över olivolja och vinäger.
Servera genast.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
15 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar