Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk Sallad à la Karin

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

En sallad som passar till huvudrätt, mellanmål och som tillbehör till en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut fetaosten en timme innan salladen ska göras (osten smakar mer då). Skär salladen i grova bitar och lägg den i en stor salladsskål. Dela 2 ggr på längden så stt du har fyra långa delar och skär ner den i 1cm tjocka skivor. Skär ner tomaten i fyrkanter. Ta bort foten på svampen och dela den på mitten, därefter skivar du ner svampen och lägger den i en separat skål. Svampen ska serveras som tillbehör eftersom den inte kan blandas i salladen då dressningen ska i (svamp dra åt sig vätska och blir sumpig då) Skala och dela löken i 4 delar och skiva ner den halvtunnt. Dela på avokadon och ta bort kärnan. Ta en liten vass kniv och skär den i skalet i medlestora fyrkanter,ta en sked och gröp ur avokadon i salladskålen. Låt fetaosten rinna av en stund innan, köpte du osten i block, skär den i ca 1-cm tjocka skivor. Blanda dressingen enligt anvisningarna på påsens baksida. Obs! Blanda men ljummet vatten. Dressningen smkar mer då. Häll dressningen ner i salladen och blanda väl. Servera med nybakat bröd och champinjonerna "à part" = fransk fackord i matlagning och betyder sidan om/brevid.Lycka till och smaklig spis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.