Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grekisk sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjukfräs lök och vitlök i margarin på svag värme i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Låt fräsa någon minut.
  2. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, kycklingfond, soja och smulad oregano. Låt såsen koka upp under omrörning. Smula ner fetaosten och låt såsen småkoka ca 5 min. Rör då och då.
  3. Skiva oliverna, tillsätt dem mot slutet av koktiden. Tillsätt slutligen persiljan. Serveras till fläsk, lamm, kalvfilé, fläsk- kalv-lammkotlett, hel kyckling, kycklingbitar eller filé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.