Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk spenat-/fetaostpaj

(6 kommentarer)  
Grekisk spenat-/fetaostpaj Grekisk spenat-/fetaostpaj
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ja, mitt recept och min tillagning av denna rätt är vår familjefavorit och hela släktens. SMAKLIG MÅLTID!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Olja långpannan. 2. Täck långpannan med ett lager deg och pensla på olja. 3. Upprepa två gånger. 4. Krama den tinade spenaten,så att överflödig vätska minimeras. 5. Täck degen med spenaten. Salta eventuellt lite och krydda med lite muskot. 6. Finfördela fetan och blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar och tillsätt hackad bladpersilja. 7. Bred röran över spenaten. 8. Täck med tre lager deg. Pensla med olja mellan varje lager. 9. Vik ihop kanterna. 10. 200ºC, 15-20 minuter i ugnen.
  2. Spenaten kan ersättas med fräst purjolök i olivolja eller halva plåten med spenat och den andra halvan med purjolök..

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • goreldiaz 29 november 2008

    Har ikväll lagat denna supergoda "paj", var bland det bästa jag ätit!! Har bott i Spanien i många år och gillar medelhavsmat. Tack för detta recept, kommer att bli en familjeklassiker!!!! Hälsningar Görel Diaz

  • mamma_elsa 18 maj 2009

    Jag får inte upp mängden av varje ingrediens. Skulle vara bra att veta hur många ägg som man ska ha t.ex.

  • eva_jonte 3 september 2009

    lite mer utförlig beskrivning på mått tack!

  • Peter666 20 juli 2010

    Använde 3 ägg och en och en halv bit feta (från rund, stor burk). Verkar vara ungefär rätt mängd :) Smakar underbart. Tänk på att inte lägga ingridienserna för nära kanten så att det blir lätt att vika upp kanterna ;-) Mvh Peter

  • wersessa 25 oktober 2011

    Går den att frysa in?

  • mammis 8 maj 2013

    mmm det var jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.