Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk spenat och fetaostpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god paj med lagom sälta. Lika smarrig varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finstrimla purjolöken (glöm inte skölja den, sand mellan tänderna är ingen höjdare). Lägg den i en stekpanna och stek den mjuk men inte så att den blir brun.
  3. Lägg över i en kastrull och smula ner fetaosten och rör om, tillsätt alla kryddor, smaka av så det passar ditt tycke och smak. Rör till sist ner den sköljda avrunna färska spenaten och rör tills spenaten mjuknat.
  4. Vispa ihop äggen med matlagningsgrädden i en bunke.
  5. Ta fram en ungnsfast form eller en springform. Pensla med lite av oljan. Rulla ut filodegen och lösgör ett bladark i taget medans du lägger i formen, de torkar väldigt fort. Täck botten och kanter med 1-2 lager deg och pensla med lite olja, bred ut hälften av ost och spenatröran på degen.
  6. Lägg på ytterligare ett lager filodeg, pensla även detta lager med lite olja innan du brer ut resten av röran. Häll över äggblandningen. Täck med resten av degen och bädda så att säga om pajen.
  7. Pensla med olja och nagga små lufthål i locket med något vasst. Ställ in strax under mittfalsen i ugnen i ca 30-40 minuter.
  8. Ta ut, låt svalna något och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.