Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska färsbiffar med tzatziki och tomatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du inte vill ha kryddmixen Bifteki Greek style i så kan du istället ha ströbröd, ägg, salt, peppar, vitlök, oregano, lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen.
  2. Skär fetaosten i åtta kuber. Forma färsen runt fetaostkuberna. Stek biffarna på båda sidor, totalt ca 8 minuter.
  3. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en tesked. Riv gurkan grovt och blanda med matlagningsyoghurt och tzatziki-mix.
  4. Skiva tomaterna och lägg på fat. Lägg på rödlöksringar, fetaost och oliver. Ringla över lite olivolja och vinäger och strö över flingsalt och svartpeppar.
  5. Servera biffarna med tzatziki, sallad och ugnsstekta potatisklyftor. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.