Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska köttbullar i ugn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god "allt-i-ett-rätt"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg potatisen i stor och smord långpanna, Gärna den som tillhör ugnen. Strö över salt, peppar, smulat lagerblad, oregano och paprikapulver. Blanda om. Rör ut tomatpurén i vattnet och droppa över tillsammans med citronsaft och lite olivolja. Blanda om igen.
  3. Sätt in långpannan med potatisen mitt i ugnen 20-25 min (ca 15 min för färsk potatis) innan köttbullarna läggs på.
  4. Köttbullarna: Finhacka lök och vitlök och blanda ägg, ströbröd och mjölk. Blanda med färsen och rör i kryddorna. Forma ganska stora köttbullar (som en stor valnöt). Lägg köttbullarna bland potatisen, sätt ner långpannan strax under mitten i ugnen och stek ytterligare 20-25 min tills köttbullarna är genomstekta. Servera direkt ur långpannan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dolores 28 juli 2012

    Så himla gott ! Ordentligt kryddat men inte starkt utan en fantastisk smak, plus att man slipper stekoset.Kommer att göras fler gånger,

  • hondjavulen 30 juli 2012

    Kul att du gillade rätten. Jag tycker också att det är praktiskt med "allt-i-ett-rätter"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.