Minst lika bra som att åka till Grekland: Laga dessa vackra, kryddiga kebabspett och servera på en bädd av couscous.
Instruktioner
- Börja med att marinera auberginer, lök och fänkål. Ansa först grönsakerna och skär sedan auberginer i drygt ½ cm tjocka skivor, lök och fänkål i klyftor. Blanda citronsaft, olja och finhackad vitlök i en skål och lägg i grönsakerna.
- Arbeta samman färs, hackad persilja, ströbröd, ägg och söndersmulad mynta i en annan skål. Blanda noga. Rulla 16 köttbullar av smeten. Trä upp auberginebitar, köttbullar, lök och fänkål växelvis på 4 grillspett.
- Koka upp buljongen på medelvärme i en stor kastrull. Rör ner couscous och korinter. Ta kastrullen av värmen, lägg på ett lock och låt stå och svälla i 10 minuter.
- Värm grillen under tiden. Grilla ca 15 cm från grillen, tills lammfärsen är genomstekt, ca 10 minuter, vänd spetten en gång under grillningen. Lägg upp couscousgrynen på ett serveringsfat och lägg kebabspetten ovanpå. Garnera med lite färska myntablad och ev några cocktailtomater.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar