Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska oxspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengoda. Går även bra att grilla ute.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt brödet i småbitar, lägg i det i en bakassistent tillsammans med vatten och låt brödet ligga och dra i 10 min. Rör i nötfärs, hackad persilja, vitlök, salt och peppar samt kanel.
  2. Fräsen delas upp i 3-4 delar per person, forma till cigarrer och trä upp dem på små grillspett. Köttet penslas med smält smör. Stek spetten ca. 10 min. överst i en ugn på 250 Ett alternativ är att rulla färsen till biffar, pensla dem och steka dem i 15 min.
  3. Dressing: Yoghurten smakas av med salt och peppar och blandas med gurktärningar, utan kärnhus och skal. Dressingen dekoreras med hackad persilja och serveras till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.