Bjud på en grekisk meny. Servera dessa läckra och dekorativa paprikor fyllda med lammfärs, ris och getost.
Instruktioner
- Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skala lök och vitlök. Hacka löken fint och låt den fräsa glansig i 1½ tsk av oljan. Pressa ner vitlöken i färsen och blanda. Bryn alltsammans 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar, spiskummin och oregano. Ställ det åt sidan.
- Värm ugnen till 175 grader. Skär av ett lock på paprikorna. Skölj dem och låt dem rinna av.
- Låt riset rinna av och låt det sedan svalna lite. Blanda riset med färssmeten i en skål. Smula ner fetaosten, tillsätt äggen och blanda väl. Smaka av. Fördela smeten i de urgröpta paprikorna och lägg på locken.
- Skålla och flå tomaterna. Kärna ur och hacka dem grovt. Pensla en ugnssäker form med resten av oljan. Ställ paprikorna i formen. Häll tomathacket vid sidan om. Salta och peppra. Häll på buljongen och stek i ugnen ca 45 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många ägg ska det vara? Står inte med bland ingredienserna. Mvh Pernilla