Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska paprikor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en grekisk meny. Servera dessa läckra och dekorativa paprikor fyllda med lammfärs, ris och getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skala lök och vitlök. Hacka löken fint och låt den fräsa glansig i 1½ tsk av oljan. Pressa ner vitlöken i färsen och blanda. Bryn alltsammans 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar, spiskummin och oregano. Ställ det åt sidan.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Skär av ett lock på paprikorna. Skölj dem och låt dem rinna av.
  3. Låt riset rinna av och låt det sedan svalna lite. Blanda riset med färssmeten i en skål. Smula ner fetaosten, tillsätt äggen och blanda väl. Smaka av. Fördela smeten i de urgröpta paprikorna och lägg på locken.
  4. Skålla och flå tomaterna. Kärna ur och hacka dem grovt. Pensla en ugnssäker form med resten av oljan. Ställ paprikorna i formen. Häll tomathacket vid sidan om. Salta och peppra. Häll på buljongen och stek i ugnen ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Prillis 11 februari 2011

    Hur många ägg ska det vara? Står inte med bland ingredienserna. Mvh Pernilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.