Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt festbröd

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett jättegott vitt bröd som passar speciellt bra förstås till grekisk mat, men lika bra i brödrosten eller som varm smörgås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten och rör om. Tillsätt salt, ägg och olja. Vispa kraftigt. Tillsätt 3 liter vetemjöl på en gång. Arbeta degen mycket kraftigt. Tillsätt eventuellt lite mera vetemjöl så att degen blir fast och smidig. Låt degen jäsa i bunken ca. 60 min. Olja en långpanna, 30x40 cm.
  2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i sex delar. Arbeta varje del väl och forma till släta runda bröd. Lägg dem i långpannan. Pensla olja mellan bröden så går det lättare att sära dem efter gräddningen. Strö lite mjöl över bröden. Låt jäsa 40 - 60 min. på varm plats. Skåra bröden med rakblad eller en vass kniv alldeles före gräddningen. Grädda i 225 grader ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.