Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt kryddbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Smakrikt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt, i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig i vätskan. Tillsätt olja, salt, kryddor och honung. Häll i durumvetet. Rör om och tillsätt vetemjölet. Arbeta ihop degen tills den är smidig och släpper bunkens kanter. Jäs degen under bakduk i 15 minuter. Häll upp degen på mjölad yta. Knåda ordentligt under några minuter. Dela degen i två delar. Forma varje del till ett ovalt bröd. Låt jäsa i ytterligare 15-20 minuter. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.