Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt lantbröd med ost och oliver

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

gott gott gott..!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till avlånga fyrkanter, ca 20x40 cm.
  4. Lägg på ost och skivade oliver. Rulla ihop kakorna från långsidan. Lägg rullarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Forma dem till kransar eller snurror.
  5. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 200-225°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 28 mars 2010

    Äntligen hittade jag ett recept som jag har letat efter hur länge som helst monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.