Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt lökbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett Grekiskt lantbröd med vidareutveckling för lökälskaren. Ett underbart brytbröd att doppa i Tsatziki. Men fungerar lika bra att skiva till vanliga smörgåsar.

Ingredienser

Instruktioner

Värm yoghurten till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av yoghurten. Tillsätt resten av yoghurten, salt, olivolja och mjölet. Blanda med degkrokar till degen är smidig och släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter. Hacka gul och vitlök mycket fint. Vält upp degen på mjölat bakbord och platta ut, lägg på lökhacket och knåda in det. Dela degen i 2 bitar och forma till runda lätt ovala bullar. Lägg dem på en plåt med papper och skär djupa snitt med vass kniv. Låt jäsa utan täckning i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med kallt vatten och sätt bröden nederst i ugnen i 10 minuter. Sänk till 200 grader och grädda vidare i 20 minuter. Låt svalna på galler utan täckning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.