Detta bröd får oss att tänka på någon liten pittoresk plats i den grekiska övärlden. Olivoljan och oliverna ger brödet dess rätta karaktär.
Instruktioner
- Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till fingervärme, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Hacka de gröna och svarta oliverna grovt.
- Blanda ner salt, olivolja, hackade oliver samt det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig.
- Dela degen i två delar. Forma delarna till två limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Snitta bröden med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar