Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt olivbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta bröd får oss att tänka på någon liten pittoresk plats i den grekiska övärlden. Olivoljan och oliverna ger brödet dess rätta karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till fingervärme, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Hacka de gröna och svarta oliverna grovt.
  3. Blanda ner salt, olivolja, hackade oliver samt det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig.
  7. Dela degen i två delar. Forma delarna till två limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Snitta bröden med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.