Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt olivbröd med fetaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett härligt gott bröd att bryta.Och vill du variera fyllningen kan du ta soltorkade marinerade tomater eller vitlöksmarinerad paprika i stället för oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250/200°
  2. Värm vätskan till ca 37° och rör ut den smulade jästen i den. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en cirka 1 cm tunn kaka. Bred på smör och strö över ost, oregano och oliver.
  5. Rulla ihop degkakan, vrid om rullen några varv och forma den till runda kransar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i ca 20 minuter.
  6. Pensla med vatten, strö på salt och grädda i nedre delen av ugnen i 250° ca 5 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda färdigt ca 25 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • beri 11 augusti 2008

    Ett gott bröd men för mycket jäst, och den han inte ens jäsa sin tid, nästa gång tänker jag lägga 25 g jäst, mera smör och vitlökssmör för att ge en godare smak.Satte örtblandning till men det var ganska lite mera örtblandning

  • regia 4 januari 2014

    detta bröd är definitivt godaste jag har ätit. mina alla mina gäster vill ha recepten. jag använder bara 25gr jäst eller 20gr bara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.