Ett härligt gott bröd att bryta.Och vill du variera fyllningen kan du ta soltorkade marinerade tomater eller vitlöksmarinerad paprika i stället för oliver.
Instruktioner
- Ugn: 250/200°
- Värm vätskan till ca 37° och rör ut den smulade jästen i den. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en cirka 1 cm tunn kaka. Bred på smör och strö över ost, oregano och oliver.
- Rulla ihop degkakan, vrid om rullen några varv och forma den till runda kransar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i ca 20 minuter.
- Pensla med vatten, strö på salt och grädda i nedre delen av ugnen i 250° ca 5 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda färdigt ca 25 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett gott bröd men för mycket jäst, och den han inte ens jäsa sin tid, nästa gång tänker jag lägga 25 g jäst, mera smör och vitlökssmör för att ge en godare smak.Satte örtblandning till men det var ganska lite mera örtblandning
detta bröd är definitivt godaste jag har ätit. mina alla mina gäster vill ha recepten. jag använder bara 25gr jäst eller 20gr bara.