Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt olivbröd med surdeg

(1 kommentar)  
Grekiskt olivbröd med surdeg Grekiskt olivbröd med surdeg
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Godis, det är ett ljuvligt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till fingervärme, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt surdegen, rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Hacka de gröna och svarta oliverna grovt.
  3. Blanda ner salt, olivolja, hackade oliver samt det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig.
  7. Dela degen i två delar. Forma delarna till två limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Snitta bröden med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.
  9. Jag gör en stor surdeg som jag sedan portionerar i ca 1 ½ dl och lägger i frysen för senare bak

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pedalen1965 29 oktober 2008

    Gott o smulfritt bröd. Körde degen tills den släppte från kanterna, ca 6 minuter. Använde lite slattar från olika mjölsorter så det blev väl inte riktigt som receptet. Nästa gång så kommer jag inte skära oliverna så smått som jag gjorde nu. Baka det fler gånger blir det absolut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.