Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gretes kage

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är också ett av Erna af Ugglas gamla danska recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt. Blanda i mjölet och rör till sist i de lätt uppvispade äggen. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 170°.
  2. Rör ihop florsocker och apelsinsaft till glasyr. Förstärk gärna smaken med rivet apelsinskal. Bred glasyren över den heta, nybakade kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.