Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevé-wiener

 
  • Serverar: 34 portioner
Skriv ut

Förvara vetemjöl, salt och socker i frysen över natten så de är riktigt kalla. Ju kallare deg desto bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop vatten, jäst, vetemjöl, salt och socker till en deg. Kavla ut degen till en platta knappt 40 x 40 cm. Platta ut smöret till en ca 1 1/2 cm tjock platta knappt hälften så stor som degen.
  2. Lägg smöret på ena deghalvan. Vik över den andra halvan. Tryck till och kavla ut degen till en avlång kaka på andra ledden. Plasta in degen och låt den vila 30 minuter i kyl. Kavla ut degen och vik en sedan i tre delar. Kavla och vik på samma sätt två gånger till. Degen ska plastas in och vila i kyl mellan varje kavling. Låt degen vila i kylen i en timme efter sista kavlingen.
  3. Ta ut degen och kavla ner den till 6 mm. Skär ut rektanglar 6 x 8 cm. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 1 timme. Blanda Grevé och Kesella till fyllningen. Skiva äpplena. Lägg en klick fyllning mitt på varje degruta, sedan äpple och en valnöt.
  4. Värm ugnen till 220°. Ställ in bakverken och sänk temperaturen till 200°. Baka i 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.