Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevens Steak Diane

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En verklig paradrätt. Crème fraiche fanns inte i Sverige då receptet skrevs utan ersattes av tjock grädde och gräddfil. Har själv aldrig provat med crème fraiche. Valet är ditt. Var försiktig vid flamberingen. Stå inte under fläkten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs hacket guldgult och mjukt i 1 msk av smöret. Platta ut köttskivorna med handen. Bryn resten av smöret och stek köttet hastigt brunt. Mal peppar över och salta.
  2. Tillsätt den stekta löken och smaksätt med worcestershiresås och tabasco. Hetta upp och slå konjaken över. Tänd på. Blanda grädde och gräddfil och slå över köttet när konjaken brunnit ut. Smaksätt med chilisås.
  3. Låt puttra ca 5 min. Vänd köttskivorna några gånger. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.