Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griljerad bayonneskinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Staden Bayonne i sydvästra Frankrike är världsberömd för sin goda mildrökta skinka. På kontinenten äts skinkan ofta varm, som i det här receptet, där en mustig rödvinssås serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred senap över skinkbädden.
  2. Blanda farinsocker och ströbröd och strö det över skinkan. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
  3. Fräs matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull under ständig vispning. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Låt såsen sjuda över svag värme i 3-5 min. Servera den till skinkan.
  5. Serveringsförslag: Potatismos och broccoli eller en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.