Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griljerad gravlax

 
Skriv ut

Gott på Påskbuffén, Julbordet...Griljeringen håller kvar saftigheten och ger en fin smak. Täcket ska ha samma färg som en griljerad julskinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka den färdiggravade laxen väl och lägg den på en plåt.
  2. Blanda samman ingredienserna till griljeringen och bred blandningen över laxen i ett tjockt lager.
  3. Värm ugnen till högsta möjliga övervärme och griljera laxen tills ytan fått fin färg, 3-4 minuter.
  4. Passa så den inte blir bränd.
  5. Låt fisken svalna och servera den i halvcentimeter tjocka skivor med senapssås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.