Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad abborre med fänkålssallad och brynt smörvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en läcker middag med smak av skärgården.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fänkålssalladen.
  2. Klyfta 3 st av fänkålen (6-8 klyftor beroende på storlek), koka i saltat vatten med lagerbladen, sockret och saften av 1 citron. Känn med en provsticka att de är mjuka igenom. Lyft upp och låt rinna av. Pensla med olivolja och grilla dem ca 3 minuter per sida.
  3. Hyvla den sista fänkålen på mandolin eller med kniv. Blanda med 2 msk citronjuice, 3 msk olivolja och 3 msk hackad dill. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Smaka ev av med mer citronjuice.
  4. Blanda den varma och och grillade fänkålen med den hyvlade och marinerade fänkålen innan servering.
  5. Brynt smörvinägrett:
  6. Bryn smöret tills det börjar dofta nötigt och bli gyllenbrunt. Hacka rödlöken fint undertiden och blanda med rödvinsvinägern. Tillsätt rödlöksvinägerblandningen när smöret svalnat lite. Smaka av med salt och peppar.
  7. Pensla abborren med olivolja på båda sidor och krydda med salt och peppar på köttsidan. "Repa" timjanen och krydda köttsidan. Grilla abborren. Börja med skinnsidan och grilla tills skinnet är knaprigt och fint. Grilla sedan klart på köttsidan.
  8. Servera med nykokt färskpotatis och gräddfil. Garnera med plockad dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.