Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad ananas med vaniljglass och lönnsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till godkännarna!! Detta recept är tänkt att grillas ute på kolgrill och man grillar så länge man känner för det, precis som när man grillar korv och kött. Det behöver bara få lite färg och bli varmt, inte mer. Jättegod och enkel efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla ananasskivorna på bägge sidor i en kolgrill eller gasolgrill tills de är lagon grillade. Lägg dem därefter på 4 tallrikar. Lägg en kula glass i mitten på varje skiva, och ringla över lite lönnsirap. Strimla gärna några citronmelissblad och strö över vid serveringen.
  2. Naturligtvis kan man även grilla dem i ugnen, lägg dem då högst upp och en grilltemparatur på 275 grader 2-3 minuter på varje sida. De skall bara få lite, färg och bli varma. Ha koll så de inte bränns!
  3. Tips! Till ombyte kan man även ta honung i stället för lönnsirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.