En riktigt mör och saftig biff, en god sås och bakad potatis går garanterat hem hos alla i familjen!
Instruktioner
- Tvätta potatisen och picka den med en gaffel så att inte skalet spricker när den bakas.
- Baka potatisen, antingen i mikro på högsta effekt (tiden varierar beroende på hur många potatisar du bakar, samt hur stora de är) eller i vanlig ugn på 200ºC i ca 45 minuter (också här varierar tiden beroende på potatisarnas storlek).
- Finhacka löken, vitlöken, chilin och citrongräset.
- Fräs löken och vitlöken tills den blir mjuk. Låt därefter ingefäran, chilin och citrongräset fräsa med en stund. Strö i sockret och glasera allt i ett par minuter på svag värme.
- Häll i äppelcidervinägern och koka den väldigt kort. Avsluta med att vända i chilisåsen och gör ett snabbt uppkok.
- Hetta upp en grillpanna. Pensla köttet med olja, salta och peppra.
- Grilla köttet, cirka 2-3 minuter på varje sida och servera det tillsammans med potatisen och barbequesåsen. Garnera tallrikarna med salladen.
- Tips!
Såsen håller sig länge om den förvaras i kylskåp.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar toppengott!!! Men vad är anchochili? Är det någon speciell sorts chili?