Har du möjlighet att beställa kött i en riktigt bra manuell köttdisk är det väl värt besväret och pengarna. Beställ entrecoté eller biff med insprängt fett - det smälter ut när det grillas och gör köttet saftigt och gott.
Instruktioner
- Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål med höga kanter och kör såsen fluffig med mixerstav. Låt dressingen stå kallt till servering.
- Pensla lite olja på det rumstempererade köttet. Salta. Grilla köttet runtom, använd gärna en termometer. Vid 55 grader är köttet färdigt, det tar ca 20-25 min. Låt köttet vila ca 10 min.
- Ansa salladslöken och grilla runt om ca 3 min
- Skölj , torka och strimla salladen. Skär tomaterna i bitar. Repa dragonkvisten. Skala och skiva rödlöken tunt. dela, skala, kärna ur avokadon och skär den mindre bitar stax före servering.
- Blanda och lägg upp salladen och salldslöken på 4 tallrikar. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå. Ringla över dressingen och strö över flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar