Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad biff på salladsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du möjlighet att beställa kött i en riktigt bra manuell köttdisk är det väl värt besväret och pengarna. Beställ entrecoté eller biff med insprängt fett - det smälter ut när det grillas och gör köttet saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål med höga kanter och kör såsen fluffig med mixerstav. Låt dressingen stå kallt till servering.
  2. Pensla lite olja på det rumstempererade köttet. Salta. Grilla köttet runtom, använd gärna en termometer. Vid 55 grader är köttet färdigt, det tar ca 20-25 min. Låt köttet vila ca 10 min.
  3. Ansa salladslöken och grilla runt om ca 3 min
  4. Skölj , torka och strimla salladen. Skär tomaterna i bitar. Repa dragonkvisten. Skala och skiva rödlöken tunt. dela, skala, kärna ur avokadon och skär den mindre bitar stax före servering.
  5. Blanda och lägg upp salladen och salldslöken på 4 tallrikar. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå. Ringla över dressingen och strö över flingsalt och lite nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.