Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad bläckfisk med chiliolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här handlar det om den sortens bläckfisk som kallas Calamares. Storleken ska vara som en handflata ungefär, helst lite större, om det finns. Det är också väldigt viktigt att kvalitén är bra, luktar den inte gott så är den inte god, köp hellre bra fryst än gammal färsk eller tinad som har legat några dar i fiskdisken.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka en chilifrukt eller två fint, och lägg i en skål, häll över 1 dl olivolja, pressa i lite citron, salta lätt och rör om. Försök att pressa med skeden mot den hackade chilin så att dess smak blandar sig med olivoljan. Rensa bläckfisken, ta tag i huvud och tentakler och dra försiktigt loss dem från kroppen, försök att få med så mycket av inälvor som möjligt. Skär av tentaklerna från huvudet precis under ögonen, släng huvudet, pilla bort den broskliknande näbben från tentaklerna. Ta bort det genomskinliga membranet som sitter inuti. Dra bort den tunna mörka hinnan som omger utsidan av bläckfisken, dra försiktigt bort fenorna från kroppen. Bläckfiskkroppen är nu som en trekantig säck som ni lägger på skärbrädan, dela den i sidorna så ni får två trekanter i stället, skrapa bort eventuella hinnor eller innanmäte som finns kvar. Skåra insidan av trekanterna så att ni får ett rutmönster. Häll olivolja över kropp, tentakler och fenor, salta och peppra. Lägg bläckfisken på grillen med den skårade sidan neråt, lägg också på övriga delar. Efter någon minut vänder ni på fisken, rätt snart rullar den ihop sig och den är klar. Lägg upp på tallrik tillsammans med ruccolasallad, häll chilioljan över bläckfisken och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.