Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad blomkålsostmacka

 
Skriv ut

Dukanvänligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Placera blomkål i matberedare och kör tills allt är smulor, ungefär som hälften av storleken på ett riskorn.
  3. Placera blomkålen i en stor skål i mikrovågsugn kör i 2 minuter. Din blomkål bör vara mjuk och varm. Rör om blomkålen så att allt blandas ihop. Placera åter i mikrovågsugn och koka i ytterligare 3 minuter. Ta bort och rör om igen så att allt tillagas jämnt. Placera åter i mikrovågsugn och koka i 5 minuter.
  4. Vid det här laget bör du se att blomkålen börjar bli mer torr. Kör i micro i ytterligare 5 minuter. Blomkålen bör ändå vara något fuktig vid beröring, men bör se torr ut och vara hopklumpade.
  5. Tillsätt ägg, ost och krydda i skålen och rör om. Dela upp degen i fyra lika stora delar. Placera på stor plåt klädd med bakplåtspapper
  6. Använd dina knogar och fingrar och forma till fyrkantiga brödskivor, ca ½ tum tjocka. Baka blomkålsbrödet i ugn ca 15-18 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna några minuter.
  7. Använd en bra spatel och skjut försiktigt blomkålsbrödet av bakplåtspapper. Nu är du redo att montera dina smörgåsar.
  8. Du får två blomkålsmörgåsar genom att tillsätta en ostskiva (fetaost) mellan varje par av brödskivor. Placera smörgåsar i en brödrost och halstra i flera minuter (5-10) tills osten är helt smält och brödet är rostat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.