Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad chorizo med snabb paella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på spansk grillfest med chorizo och paella lagad på grillen. Koka riset med lök, vitlök och saffran i buljong på grillen. Grilla korven vid sidan om. Den kryddiga chorizon passar bra till den smakrika paellan. Rör ner grillad paprika och spenat och servera paellan med den grillade korven.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa, skölj och strimla lökarna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i 2 msk av oljan från paprikan (för 4 port) i en kastrull på grillen. Häll i riset och saffran och rör runt. Rör ner grönsaksbuljongen och koka sakta under lock ca 20 minuter eller tills riset är mjukt. Låt paprikan rinna av (spara resten av oljan). Dela korven på längden och grilla halvorna ca 3 minuter på varje sida. Vänd ner spenat, oliver och paprika i riset. Smaksätt med salt och peppar. Servera chorizon med paellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.