Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad citron- och dragonkyckling

 
Skriv ut

Underbart god sommarmat som inte är så svår att göra som den ser ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd briketter (gärna i ett tändrör) till klotgrillen eller sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg kycklingen på ett fat och ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Blanda ett kryddsmör av hackade örter, hackad vitlök, mjukt smör, rivet citronskal, honung, flingsalt och svartpeppar.
  4. Gör två snitt i varje lår och lossa skinnet från brösten genom att sticka in fingrarna emellan skinn och bröst. Stoppa in klickar av kryddsmöret under skinnet och smörj in hela fågeln, även undersidan. Stoppa in skivor av chorizo under skinnet.
  5. När briketterna har fått en jämn och fin glöd, fös dem åt sidan till ena halvan av grillen.
  6. Lägg på kycklingarna på den sida av grillen som inte har några briketter. Sätt en termometer i kycklingen och grilla dem under lock.
  7. Kycklingen är klar vid 70 grader (innertemperatur). Vid 63 grader är det lagom att sätta igång att grilla grönsakerna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.