Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad Croque Monsieur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frankrikes vardagsmacka ska innehålla gruyèreost, dijonsenap och en god skinka. Den rostade tomatpurén i bèchamelsåsen ger extra smak åt anrättningen. Mackorna kan antingen grillas i smörgåsgrill eller packas i folie och grillas över träkol.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Béchamelsås: Värm matoljan till medelhög värme. Fräs tomatpurén i oljan i 7–8 minuter under omrörning.
  2. Rör ner vetemjölet till en smet och slå i mjölken och grädden, lite i taget. Sjud stuvningen på svag värme under omrörning i ca 5 minuter.
  3. Avsluta med att blanda ner dijonsenap, salt och peppar. Häll upp såsen i en skål och ställ i kyl.
  4. Bred ena sidan på brödskivorna med smör.
  5. Riv av fyra aluminiumfolieark och placera två brödskivor på varje ark, med smöret mot folien. Bred på ett jämnt lager stuvning och strö över gruyèreosten på samtliga brödskivor.
  6. Lägg skinkskivor på fyra av brödskivorna och lägg en brödskiva utan skinka ovanpå, med osten mot skinkan. Vik ihop folien runt mackorna.
  7. Grilla brödpaketen på grillen, med gallret en bit från glöden, i ca 2–3 minuter.
  8. Dela mackorna på mitten och servera, gärna med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.