Frankrikes vardagsmacka ska innehålla gruyèreost, dijonsenap och en god skinka. Den rostade tomatpurén i bèchamelsåsen ger extra smak åt anrättningen. Mackorna kan antingen grillas i smörgåsgrill eller packas i folie och grillas över träkol.
Instruktioner
- Béchamelsås:
Värm matoljan till medelhög värme. Fräs tomatpurén i oljan i 7–8 minuter under omrörning.
- Rör ner vetemjölet till en smet och slå i mjölken och grädden, lite i taget. Sjud stuvningen på svag värme under omrörning i ca 5 minuter.
- Avsluta med att blanda ner dijonsenap, salt och peppar. Häll upp såsen i en skål och ställ i kyl.
- Bred ena sidan på brödskivorna med smör.
- Riv av fyra aluminiumfolieark och placera två brödskivor på varje ark, med smöret mot folien. Bred på ett jämnt lager stuvning och strö över gruyèreosten på samtliga brödskivor.
- Lägg skinkskivor på fyra av brödskivorna och lägg en brödskiva utan skinka ovanpå, med osten mot skinkan. Vik ihop folien runt mackorna.
- Grilla brödpaketen på grillen, med gallret en bit från glöden, i ca 2–3 minuter.
- Dela mackorna på mitten och servera, gärna med en sallad till.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar