Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad dillfylld makrill med färsk potatis och äppelselleritzatziki

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En utsökt måltid med makrill i huvudrollen. Färskpotatis och en tzatziki med äpple och selleri få sällskapa fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Makrillen: Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på ugnsfolie och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken.
  2. Krydda med peppar från kvarn.
  3. Klicka i några små klickar smör i varje foliepaket.
  4. Vik ihop folien till en liten båt, viktigt att lämna lite luft så att fisken kan ångas och bli saftig.
  5. Lägg foliepaketen på grillen. Fisken är klar när köttet lossnar lätt från benen.
  6. Äpple- och selleritzatziki: Skala äpplena. Hacka både sellerin och äpplena fint. Rör ner alltsammans i yogurten.
  7. Pressa vitlöksklyftorna, ringla i honungen och pressa över citronsaften.
  8. Hacka persiljan och vänd ner i röran.
  9. Smaka av mer salt och peppar.
  10. Låt stå i kylen minst 30 min för att smakerna skall få tid att blomma.
  11. Servera den nygrillade makrillen med färsk potatis, förslagsvis smaksatt av dill, smör och salt. Klicka på den kalla äpple och selleritzatzikin och njut en somrig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gnutten1 27 augusti 2008

    Denna ska jag göra i morgon, har två styckef fileér som väntar i klen:) Ska ta ett foto och ladda upp..

  • gnutten1 27 augusti 2008

    klen=kylen:)

  • gnutten1 27 augusti 2008

    klen=kylen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.