Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den salta osten. Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då 8 aprikoser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör ca 3 minuter. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.