Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad entrecote med rökt glaze

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rökt glaze: Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg. Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Låt koka ihop i 3-4 minuter. Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Blanda i den rökta oljan.
  2. Pensla köttet med olivolja, salta och peppra. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Låt glazen ”bränna” in lite.
  3. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.