Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskgyros

 
Skriv ut

En variant på en klassisk maträtt från Grekland.

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med att syra er lök. 2. Skiva upp rödlöken och pressa sedan limejuice från två limefrukter över löken. 3. Salta, peppra och sockra löken. 4. Banda runt och låt stå i minst 10 min. 5. Salta och peppra ert kött och lägg på grillen och låt grilla i ca 1-2 min på vardera sida. Köttet går sedan klart i ugnen i ca 5-8 min på 200grader. 6. Medans köttet är i ugnen så börjar ni förbereda era grönsaker. 7. Skiva tomater, gurka och oliver och smaka upp med salt och peppar. 8. Ni kan också förbereda er vitlöksyoghurt genom att i 1 dl yoghurt pressa ned en vitlök och smaka upp med citronjuice salt och peppar. 9. Kolla till köttet om det är klart. Eftersom det är fläsk så bör det vara genomstekt. 10. Lägg in ert bröd i ugnen och låt gå i ca 1-2 min tills brödet puffat upp sig. 11. Göm inte att banka ut kärnorna ifrån granatäpplet som ni toppar er gyroz med. 12. Dags att göra en gyroz. Se till att ni får med allt och avnjut som aldrig förr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.