Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad flankstek med ugnsrostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I stundande vårtider är det ingenting som smakar så gott som den första grillningen! Här kommer ett tips på en marinerad flankstek tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg flanksteken i en plastpåse och massera in kryddor, krossad vitlök, olivolja, salt och peppar i köttet. Marinera i kylen i minst en timme. Låt köttet ligga framme i 20 minuter tills rumstempererat. Ju längre köttet får marinera desto bättre!
  2. Skrubba och skölj rotfrukterna och dela i lagom stora delar. Häll på olivolja, salt, peppar och rosmarin och ugnsrosta i cirka 30-40 minuter på 200 grader.
  3. Grilla köttet på en het grill, cirka 5 minuter på vardera sida. Låt köttet vila i 10 minuter.
  4. Servera den grillade flanksteken och rotfrukterna med ett par goda såser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.