- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
I stundande vårtider är det ingenting som smakar så gott som den första grillningen! Här kommer ett tips på en marinerad flankstek tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.
Instruktioner
- Lägg flanksteken i en plastpåse och massera in kryddor, krossad vitlök, olivolja, salt och peppar i köttet. Marinera i kylen i minst en timme.
Låt köttet ligga framme i 20 minuter tills rumstempererat. Ju längre köttet får marinera desto bättre!
- Skrubba och skölj rotfrukterna och dela i lagom stora delar.
Häll på olivolja, salt, peppar och rosmarin och ugnsrosta i cirka 30-40 minuter på 200 grader.
- Grilla köttet på en het grill, cirka 5 minuter på vardera sida.
Låt köttet vila i 10 minuter.
- Servera den grillade flanksteken och rotfrukterna med ett par goda såser.
Publicerat den
7 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar