Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gourmetburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En ljummen sommarkväll, kan livet bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm ugnen tilll 225 grader, förbered ev grillning. 2. Skiva tomaterna centimetertjockt, lägg dem i en oljad ugnssäker form, droppa över mer olja och ugnsbaka 20-30 minuter. 3. Blanda färsen med salt, peppar, äggula, oliver och vitlök. 4. Forma 4 burgare. Pensla dem ev med olja och grilla, halstra eller stek dem över kraftig värme tills de är genomstekta. 5. Kantskär osten och mixa den till en slät dressing med mjölk och olja. 6. Strimla salladen, rosta eller grilla brödskivorna. Lägg upp den nygrillade burgaren på en bädd av sallad med dressing och toppa med tomat och mer dressing. Serv era ev. med pommes frits

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.