Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad hälleflundra med citrus och parmesansmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god fiskrätt, kryddsmöret kan med fördel även användas till andra grillade fiskar så som tonfisk och lax

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär hälleflundran i 4 bitar á 200 g.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och lägg i fisken, låt fisken ligga minst 3 timmar, eller gärna över natten.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till smöret och ställ kallt.
  4. Koka potatisen varsamt så att den inte spricker, låt svalna. Trä upp potatisarna på spett och pensla med smält smör, strö över flingsalt och ev timjan. Tänk på att om du använder träspett ska dessa ha varit blötlagda i minst 30 minuter innan du använder dem.
  5. Grilla: Lägg först på potatisen eftersom den ska grillas längs, ca 10 min per sida, över indirekt värme. Grilla fisken ca 4 minuter på varje sida. Strö på lite extra flingsalt när du lyfter av fisken.
  6. Servera med potatisspetten och kryddsmöret och gärna en sallad med färsk sparris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.