Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad halloumi och aubergine torn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott och lite salt som behövs nu på sommaren när det är varmt. Ljuvligt gott faktiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär halloumi och aubergine i 1cm tjocka skivor. Fräs på dem i olja i stekpannan tills de får lite färg. Akta så inte aubergineskivorna bränner fast.
  2. Lägg 2 aubergineskivor i en ugnsfast form precis bredvid varandra. Lägg på en skiva halloumi, sen 2 aubergineskivor till osv. Varva dem så det blir 4 små "torn". Stick tandpetare igenom så de inte faller.
  3. Sätt in i ugnen i 200 grader och låt stå där i 20-30 minuter tills auberginen är helt mjuk. Den ska vara nästan lite kladdig.
  4. Ta ut och lägg försiktigt upp på 2 tallrikar, ta ur tandpetarna och lägg sen upp serranoskinka fint.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • NicolinaZ 22 juli 2008

    Verkar härligt, speciellt som jag älskar halloumi! Man kan säkert också grilla halloumi och aubergine ;-)

  • MissBi 14 oktober 2008

    Hej Låter gott. Verkar passa bra att ha jämte eller före min palsternackssopa. Miss_Bi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.