Välj att grilla eller ha det i ugn.
Instruktioner
- Gör i ordning en marinad av olja, citronsaft, dill, salt och peppar och låt havskattkotletterna dra cirka två timmar. Om du grillar på träkolsgrill, så följ anvisningarna för säker grillning och tänd grillen i god tid.
- Låt marinaden rinna av ordentligt så den inte droppar ner på kolen och antänds. Grillar du i ugn så låt lite marinad ligga i botten för att smörja fisken på undersidan. Grilla fisken cirka sex minuter på varje sida på lagom avstånd från värmen.
- Tillred tillbehören innan du börjar själva grillningen. Rensa lökarna, skär dem i fyra bitar och vänd dem försiktigt i smör i en gryta. De får inte brynas. Lägg ner svamparna, som har rensats och skurits i lagom stora bitar, och låt småsteka i tio minuter tillsammans med lökarna. Skär kålen i smala strimlor och lägg i. Häll över en aning vatten eller vin, lägg på lock och låt ångkoka i tre minuter tills kålen är spröd-mjuk.
- Koka potatisen, strö lite riven parmesanost eller persilja över och servera.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar