Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kalvschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att grilla kalvkött är ovanligt och festligt och marineringen är definitivt annorlunda, gjord på limesaft och honung. Därtill serverar du gratinerat vitlöksbröd - fräscht, knaprigt och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på ett fat. Rör samman olja, limesaft och honung och häll det över köttskivorna. Vänd dem och låt dem marineras i rumstemperatur 1½-2 timmar. Dela zucchinin i halvor på längden.
  2. Skär baguetten i 12-16 tjocka skivor, nästan ända ner i botten. Rör samman matfett och kesella, pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt persilja och rör om väl. Fördela blandningen mellan brödskivorna och lägg brödet på ett ugnssäkert fat. Grädda brödet i 200 grader, ca 8 minuter, så att det blir knaprigt och fyllningen smälter.
  3. Grilla köttskivorna och zucchinin på grillgaller 4-5 minuter. Pensla med marineringsoljan under tiden. Salta och peppra köttet. Servera kalvschnitzeln med zucchinin och det varma vitlöksbrödet. En enkel tomatsallad är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.