Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Välsmakande kyckling som är härligt krispig på ytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 175 graders ungsvärme, mittenfalsen, ca 60 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull, blanda ner kryddorna och fräs dem lite försiktigt. Ha i colaroitsojan, vispa så allt löser sig. Torka av kycklingen och pensla kycklingen runt om med marinaden och lägg i en ungsäker form. Sätt in kycklingen på mittenfalsen i ugnen. Häll 2 dl vatten i kastrullen du gjorde marinaden i och blanda runt. Ta ut kycklingen var 15:e minut och ös den med spadet i kastrullen. Ös över hälften första ösningen och resterande nästa gång. Sista gången öser du med det som finna i ungsformen. Använd en sticknål och kontrollera färgen på köttsaften. Se till att den är genomskinlig när du tar ut kycklingen.
  3. Häll ner spadet som du fick efter kycklingen i en kastrull, smaka av och tillsätt ev 1 tärning kycklingbuljong. Red av och späd med vispgrädden. Smaken kan vara koncentrerad så spädningen kan göra nytta.
  4. Servera kycklingen med kokt ris, eller potatis, vinbärsgelé och kokta morötter (eller valfria grönsaker). En blandad sallad är gott till och något slags cider att dricka till. Jag serverar den här som husmanskost på söndagar (bra att lägga i matlådan). Beroende på tillbehören kan man få det att räcka till många. Serverar man bröd och efterrätt så blir det en riktig festmiddag.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • bastard 22 mars 2009

    Saftig och mycket god, Krispig på ytan.

  • nannie71 20 december 2009

    Jättegott och enkelt att göra.Kommer att göra den här maträtten många gånger.

  • mrsmama 14 februari 2010

    Har lagat denna rätt flera gånger och den är verkligen god! Såsen blir fantastisk! En favorit i våran familj.

  • ingegerdm100 28 februari 2010

    Hej! Vad är coloritsolja/colaritsolja för nåt? Smak eller nåt med färg? MVH

  • massebasse 10 mars 2010

    Colloritsoja består mestadels av sockerkulör och vatten, så det är mest för färgen. Vill man ha mer smak borde det gå bra med vanlig soja också.

  • Bubbely 27 juni 2010

    Jag hade inte någon curry eller paprika krydda hemma men hittade en tandori mix som jag använde istället- och det kan jag rekommendera.

  • Nina1979 15 maj 2011

    Mums! Blev hur gott som helst, tyckte hela familjen=) Ska göras fler gånger här hemma! Tack för receptet=)

  • evaullabritt 28 november 2014

    Bra kryddning. Tack för en bra receptidé.

  • Nina 8 juni 2018

    Bästa kycklingen! Blir bra varje gång. Hela familjens favoritkyckling.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.