Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling, potatisgratäng, frästa äpplen och grönkål

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Hel fryst kyckling (eller färsk) är billig mat. Potatis kostar inte heller skjortan. Sås får man av gratäng och från den grillade kycklingen. Istället för dyr gelé kan man fräsa äpplen. Grönkål fräst med rödlök är gott och billigt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kyckling med salt och peppar. Grilla i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Ös då och då. Skala och skiva potatis. Lägg i en kastrull, häll i grädde och täck med mjölk. Koka i 15 minuter på medelvärme och rör om då och då. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Smörj en form med lite fett och häll i potatis. Sätt ner kyckling ett steg och sätt gratängen över. Gratinera (eventuellt med lite riven ost) tills den fått lite färg. Fräs under tiden hackad lök och savoykål mjuk i olivolja.
  4. Skala äpplen, hacka eller riv dem och fräs i smör i fem minuter. Salta och peppra. Lite hackad färsk chili ger äpplena mer sting. Skär upp kycklingen och servera på fat, gratäng bredvid och skålar med savoykål och äppelröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.