- Serverar: 1-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God och enkel, passar bra till potatisgratäng(ta en titt på mitt recept)
Instruktioner
- Marinad:
Hacka vitlöken och blanda ihop det med grillkryddan och oljan.
- Ta fram en bunke elelr skål och blanda ihop marinaden med kycklingen så att hela kycklingen får marinaden på sig, snåla inte med marinaden...
Låt ligga kvar i bunken några minuter så marinaden sjunker in.
Lägg därefter in kycklingen i ugnen. vänd sida på den när den har legat lite så den grillas bra.
När kycklingen fått en grillad och röd/brun färg på ovansidan är den färdig.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket enkelt , och väldigt omtyckt här hemma! Skall göras flera gånger.
Jag gör nästan som du, tinade kycklingdelar får grillkrydda på sig, får ligga o dra in på båda sidor, sen penslar jag med olja, soja o vitlök. In i ugnen med köttsidan upp först, vänder efter 15-20 min o slutar med att bränna på skinnsidan. Så himla enkelt o så gott.
Du säger att kycklingen är klar när den fått en grillad o röd/brun färg på ovansidan. Kycklingsaften ska vara klar vill bara tillägga detta så det inte blir missförstånd, rå kyckling ska man inte äta