Jag har skrivit in originalreceptet. Men när jag gjorde detta så använde jag lammkotletter och grillade de helt klara på utegrillen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa, dela lammfiléerna på mitten och lägg dem i en plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den färdiga marinaden i påsen och förslut väl. Gnid in köttet med marinaden och se till att marinaden täcker allt. Låt köttet marinera i kylskåp minst två timmar.
- Ta fram köttet och torka av det lätt. Grilla köttet runt om i grillpanna ca 5 minuter.
- Salta köttet och lägg över det i en ugnsfast form. Stek klart köttet i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 min innan det skärs upp ½ cm tjocka skivor.
- Vitlöksåsen: Skala och dela vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken i en kastrull med olja tills den blivit rostat ljusbrun. Låt olja och vitlök kallna i en skål. Mixa vitlök och olja med lite crème fraiche. Tillsätt sedan resten av crème fraichen och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp köttet på ett fat och garnera med citronskal och rosmarinkvistar. Servera med vitlökssås, ugnsrostad potatis och sallad.
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar