Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lammfilé med vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har skrivit in originalreceptet. Men när jag gjorde detta så använde jag lammkotletter och grillade de helt klara på utegrillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa, dela lammfiléerna på mitten och lägg dem i en plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den färdiga marinaden i påsen och förslut väl. Gnid in köttet med marinaden och se till att marinaden täcker allt. Låt köttet marinera i kylskåp minst två timmar.
  3. Ta fram köttet och torka av det lätt. Grilla köttet runt om i grillpanna ca 5 minuter.
  4. Salta köttet och lägg över det i en ugnsfast form. Stek klart köttet i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 min innan det skärs upp ½ cm tjocka skivor.
  5. Vitlöksåsen: Skala och dela vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken i en kastrull med olja tills den blivit rostat ljusbrun. Låt olja och vitlök kallna i en skål. Mixa vitlök och olja med lite crème fraiche. Tillsätt sedan resten av crème fraichen och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp köttet på ett fat och garnera med citronskal och rosmarinkvistar. Servera med vitlökssås, ugnsrostad potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.