- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Anjovis som krydda är gott. Här ger det en god smak till en kall crème fraichesås till grillad lax.
Instruktioner
- Torka av laxen. Blanda ihop olja, timjan, dill, peppar och salt. Pensla på laxen. Olja grillgallret eller laxskinnet. Lägg laxen på grillgaller med skinnsidan neråt.
- Grilla på inte alltför varm grill. Du ser från sidan hur fiskefilén steks. Den blir ljusare i färgen. När nästan hela filén är genomstekt vänd försiktigt med en stekspade så att även ovansidan får färg.
- Anjoviskrämen: gör den gärna en stund innan så smakerna hinner komma fram. Låt anjovisen rinna av. Mosa den med en gaffel och rör ihop med crème fraicke.
- Pressa i en vitlöksklyfta. Smaksätt med salt och svartpeppar. Garnera med hackad gräslök om du har det.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här läter jättegott, det skall jag pröva i sommarstugan i kväll. Jag fick nämligen en bit vild lax och ser fram imot att smaka den. Tack för receptet