Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med bulgursallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Har inte testat än, men det ser smaskens ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka bulgurn och låt svalna något.
  3. Skär tomaterna och avokadon i mondre bitar. Skiva rödlöken.
  4. Hacka dillen.
  5. Blanda bulgurn med tomatbitarna, avokadon, rödlöken, dillen och citronskalet.
  6. Rör ner lite olja och smaksätt med salt och peppar.
  7. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida.
  8. Servera med sås gjord på crème fraiche, sweet chilisås och lite limesaft.
  9. Salt och peppar behövs inte i såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imma86 22 april 2009

    Receptet är mycket enkelt och extremt gott. Hade det som fredagsmat i förra veckan. Tänk på att göra dubbelsats av bulgursalladen om ni vill bjuda hem folk och vara säker på att maten räcker. Bulgursalladen är inte så mättande och så mycket som receptet säger att man skall göra räckte till två hungriga studenter =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.