Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med grön ärtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ärter kanske finns i frysen och crème fraiche har lång hållbarhet i kylskåp, så den här rätten kan du nog snabbt få till bara genom att kompletteringshandla ett par artiklar.

Ingredienser

Instruktioner

Skär paprika i små tärningar (ca 5 mm). Skölj matvete och blanda med paprikan i en skål. Krydda med 1 krm salt och 0,5 krm svartpeppar. Koka ärter i 1 dl vatten och fond i en kastrull, ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och mixa med en stavmixer till en slät sås. Hacka 1 msk timjan och tillsätt i såsen tillsammans med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skär lax i fyra portionsbitar. Pensla med rapsolja och strö över 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i 5 minuter/sida. Värm på ärtsåsen och servera till laxen och matvetesalladen. Garnera med några kvistar timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.