Grillad laxfilé med pösig hollandaisesås är en klassisk kombination som tillfredsställer smaklökarna.
605 kcal/portion
Instruktioner
- Mixa äggulor, 2 msk vatten och färskpressad citron i en mixer eller matberedare.
- Smält margarinet i en kastrull tills det börjar skumma men låt det inte brynas. Låt margarinet svalna cirka 1 minut.
- Låt mixern gå på högsta hastighet och häll ner margarinet i ägguleblandningen i en fin stråle. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och kajennpeppar. Ställ åt sidan.
- Hetta upp en teflongrillpanna och spreja lätt med olja. Salta och peppra laxen. Stek laxen i omgångar om nödvändigt, med skinnsidan neråt cirka 5 minuter. Vänd laxbitarna och stek ytterligare 5 minuter tills den är genomstekt.
- Servera laxen genast med hollandaisesåsen vid sidan av eller hälld över laxen.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar