Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med hollandaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad laxfilé med pösig hollandaisesås är en klassisk kombination som tillfredsställer smaklökarna. 605 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa äggulor, 2 msk vatten och färskpressad citron i en mixer eller matberedare.
  2. Smält margarinet i en kastrull tills det börjar skumma men låt det inte brynas. Låt margarinet svalna cirka 1 minut.
  3. Låt mixern gå på högsta hastighet och häll ner margarinet i ägguleblandningen i en fin stråle. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och kajennpeppar. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp en teflongrillpanna och spreja lätt med olja. Salta och peppra laxen. Stek laxen i omgångar om nödvändigt, med skinnsidan neråt cirka 5 minuter. Vänd laxbitarna och stek ytterligare 5 minuter tills den är genomstekt.
  5. Servera laxen genast med hollandaisesåsen vid sidan av eller hälld över laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.