Grilla laxen hastigt, fisken får gärna ha en lite rå kärna, men utgå då från lax som varit fryst i minst två dygn.
Instruktioner
- Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
- Skär aubergine och zucchini i 1 - 1½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
- Grilla grönsakerna och 2 - 3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg.
- Blanda med finskuren dill och citronskal.
Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4 -5 minuter på varje sida.
- Servera laxen med grönsaker och dillpesto.
Garnera gärna med dillvippor.
Ett gott bröd passar bra till.
Publicerat den
12 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar