Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grilla laxen hastigt, fisken får gärna ha en lite rå kärna, men utgå då från lax som varit fryst i minst två dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
  2. Skär aubergine och zucchini i 1 - 1½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla grönsakerna och 2 - 3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg.
  4. Blanda med finskuren dill och citronskal. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4 -5 minuter på varje sida.
  5. Servera laxen med grönsaker och dillpesto. Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.